Темата за маркетинга е една от най-благодатните в онлайн пространството -

...
Темата за маркетинга е една от най-благодатните в онлайн пространството -
Коментари Харесай

Искате добър маркетинг? Прочетете тези книги

Темата за маркетинга е една от най-благодатните в онлайн пространството - за нея може да се открие огромно количество информация в профилирани издания. Предлагат се и курсове в интернет, е-книги, YouTube обучителни семинари. 

Въпреки това, мнозина не помнят, че има някои правила на маркетинга, които съвсем сигурно биха трансформирали работата им, живота им или бизнеса и те са в книгите.

Знаем, че потребните книги за хората, които работят в региона на маркетинга, може да не са отдадени на самия маркетинг . Те може да бъдат за логика на психиката, устройство на човешкия разум, неврология, технологии. 

Тук следват четири " златни " четива, които са постоянно настоящи и ще ви бъдат потребни, в случай че работите в региона на маркетинга или имате бизнес. Те са изброени и предложени от Дакота Шейн в уеб страницата на сп. Inc. 

" Неизменните 22 закона на маркетинга: Нарушавайте ги на своя отговорност " на Ал Рийс и Джак Траут. (The 22 Immutable Laws of Marketing by Al Ries and Jack Trout). Това е една книга, издадена през 1993 година, изпълнена с протички и въпреки всичко брилянтни препоръки, които не са за занемаряване и през 2018 г. 

" Jab, Jab, Jab, Right Hook " от Гари Вайнерчук . През 2013 година Вайнерчук разгласява тази своя книга, показвайки маркетингови тактики за обществените медии и тактики за бизнеса, които би трябвало да се заобикалят или ползват. Книгата дебютира преди всичко в класацията на  " Уолстрийт "  за бизнес книги. Смята се, че би трябвало да бъде наложително професионално четиво за маркетинговите експерти. Основната причина е, че доста хора се държат в онлайн връзки и комуникация и лице в лице по радикално друг метод. В същото време те са третирани по безусловно същия метод при маркетинг.

" Hooked " от Нир Еял. Това е книга, цялостна с скъпа информация за потребителската логика на психиката. Еял приема метод, фокусиран върху модерните компании като Twitter и Instagram. Книгата ще ви бъде забавна, в случай че за Вас е атрактивна тематиката по какъв начин софтуерните колоси задържат потребителителите си, употребявайки логика на психиката. Бестселърът на Еял показва образци за артикули, не приказва за маркетингови материали. 

" Влияние " от Робърт Чалдини. (Influence). Тази книга остава любимец измежду бизнесмените, търговците и маркетолозите откогато е оповестена още през 1984 година След прочита на няколко страници незабавно ще разберете за какво. Трайните във времето правила на Чалдини са в действителност аспекти от човешката душeвност, които са вградени във всички ни и по този начин ще бъде вечно. 

След като прочетете книгата, може би ще установите, че комерсиалният ви метод е неверен. Опаковката не е толкоз значима, колкото продуктът. Маркетингът и продажбите са " брат и сестра ", а не далечни братовчеди. Същите тактики, които се употребяват в копирайтинга, може да бъдат приложени към продажбите очи в очи, общественото говорене и др. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР